Gift med dansk statsborger

Du kan søge om at blive ligestillet med danske statsborgere, hvis du er gift med en dansk statsborger

Vil du søge om at blive ligestillet med danske statsborgere efter denne regel, skal det være registreret, at du, umiddelbart før du søger SU, både har boet i Danmark i mindst to sammenhængende år og været gift med en dansk statsborger i mindst to år. Du skal fortsat være gift på det tidspunkt, du søger SU.

Sådan gør vi

Når vi undersøger, om du har haft sammenhængende ophold i Danmark, og om du er gift med en dansk statsborger, bruger vi folkeregisterets oplysninger om dig og din ægtefælle.

I folkeregistret undersøger vi, hvornår du er rejst ind i Danmark og hvilke oplysninger, der er registreret om ægteskab med en dansk statsborger.

Hvis du mener, at oplysningerne i folkeregisteret er mangelfulde eller forkerte, skal du henvende dig til folkeregisteret i den kommune, du bor i.

Ikke SU med til udlandet

Er du ligestillet efter de danske regler, kan du ikke få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Ligestillingen kan falde bort

Hvis du søger om SU til en ny uddannelse og tidligere er blevet ligestillet med danske statsborgere efter de danske regler, skal du ikke søge om ligestilling igen.

Vær dog opmærksom på, at du skal søge om at blive ligestillet igen, hvis du har været rejst ud af Danmark i en sammenhængende periode på mere end to år, da din ligestilling falder bort herefter.