Udbetaling af fødselsklip - søgt støtte før 1/8-22

Har du søgt fødselsklip til videregående uddannelse før 1. august 2022 kan du få støtten udbetale på tre forskellige måder

Uanset hvilken måde du vælger, kan vi højst udbetale to klip per måned. Du kan tidligst få udbetalt den ekstra SU fra den måned, du afleverede en ansøgning på dit uddannelsessted.

Hvis du vælger at få din ekstra SU udbetalt som enkeltklip, har du SU til 12 måneder som mor og til seks måneder som far, hvor du ikke behøver at være studieaktiv. Du får kun ét klip udbetalt om måneden, da du ikke kan få udbetalt almindelig SU, i de måneder du vælger enkeltklip.

Hvis du vælger at få din ekstra SU udbetalt som dobbeltklip, har du SU til seks måneder som mor og til tre måneder som far, hvor du ikke behøver at være studieaktiv.
Hvis du får SU-lån, bliver det også fordoblet i de måneder, du får udbetalt dobbeltklip. Du får to klip udbetalt om måneden, da du ikke kan få udbetalt almindelig SU, i de måneder du vælger dobbeltklip.

Her får du den ekstra SU med et klip om måneden sammen med et klip af din almindelige SU. Derfor skal du være studieaktiv i forhold til SU-reglerne i udbetalingsperioden og opfylde de generelle betingelser for SU. 
Som mor kan du få miksklip i 12 måneder og som far i 6 måneder. Miksklip svarer til samme beløb som 2 måneders almindelig SU før skat.

For at få miksklip, skal du stadig have almindelig SU tilbage i dit klippekort. Får du SU-lån, bliver det også fordoblet i de måneder, du får udbetalt miksklip. Du får to klip udbetalt om måneden, i de måneder du vælger miksklip.
Den almindelige SU, som du får udbetalt sammen med den ekstra støtte, tæller med i dit SU-klipforbrug og kan derfor få betydning for, om du senere kan opfylde SU-studieaktivitetskravet. Hvis du er i tvivl om din situation i forhold til studieaktivitetskravet, skal du kontakte SU-medarbejderen på dit uddannelsessted.

Du kan kombinere

Du kan vælge at kombinere de forskellige former for udbetaling. Med andre ord behøver du ikke at vælge samme udbetalingsmåde for hele den ekstra SU. For eksempel kan du som mor vælge at få enkeltklip i de første seks måneder og miksklip i de sidste seks måneder, hvis du har genoptaget din uddannelse. 

Vejledning på dit uddannelsessted

Det en god idé at tale med dit uddannelsessted, inden du vælger udbetalingsform. På den måde kan I sammen finde frem til den form, der passer bedst til dit uddannelsesforløb, så du kan få fødselsklip frem til, du igen starter på din uddannelse.

Se kontaktoplysninger på de største uddannelsessteder her.